FSC CERTIFIKAT: GOZDOVI SO ZELENA PLJUČA NAŠEGA PLANETA!

22.02.2022
V podjetju Promotor d.o.o. se zavedamo, da bomo le s skupnim prizadevanjem za sonaravno gospodarjenje z gozdovi uspeli ohraniti njihovo biotsko ravnovesje in jih v prvobitnosti zapustiti prihodnjim generacijam.
Gozdovi so zelena pljuča našega planeta!

V podjetju Promotor d.o.o. se zavedamo, da bomo le s skupnim prizadevanjem za sonaravno gospodarjenje z gozdovi uspeli ohraniti njihovo biotsko ravnovesje in jih v prvobitnosti zapustiti prihodnjim generacijam. S pridobitvijo FSC® Chain of Custody certifikata, ki je namenjen sledenju lesa in lesnim proizvodov skozi celotno proizvodno verigo, v našem podjetju izkazujemo svojo naklonjenost in zavezanost naravi ter gozdovom, na kar smo še posebej ponosni.

Osveščen potrošnik želi kupiti izdelek, za katerega obstaja dokaz, da je bil osnovni material, pridobljen na način trajnostnega, večnamenskega in sonaravnega gospodarjenja. Certifikat skrbniške verige zagotavlja, da se skozi omenjen proces FSC® certificiran material ne meša z necertificiranim materialom neznanega izvora.

FSC® (Forest Stewardship Council®) je neodvisna, neprofitna, nevladna organizacija, ki je osnovala prvi sistem za trajno gospodarjenje z gozdovi (Forest Management), in nadaljnjo sledljivost certificiranega lesa oz. izdelkov (les, lesni proizvodi, papir in papirni proizvodi).